Головна » 2014 » Листопад » 28 » Улюблені рецепти
23:10
Улюблені рецепти

На цій сторінці я буду ділитися з Вами  рецептами, які перевірила власноруч і крім того вони прийшлися до смаку всім членам моєї родини. А можливо колись хто з Вас поділиться теж своїм незвичайним рецептом чогось смачненького. Маю таку надію. Отож запрошую Вас до своєї кулінарної книги: читайте, дивіться та беріть собі на замітку.

Торт "Карпатка"

Робота забирає багато часу. З тих пір, як крім обов'язків класовода в мене ще добавилися обов’язки заступника вільного часу взагалі стало обмаль. Отож улюбленими заняттями доводиться нехтувати. Але в період канікул все одно руки тягнуться до комп’ютера в пошуках якогось новенького рецепту. Так ось, абсолютно випадково натрапила на рецепт заварного торта "Карпатка".Торт отримав свою назву від знаменитих Карпатських гір, оскільки зовнішній вигляд «Карпатки» дуже їх нагадує, та й рецепт торта з тих місць, що біля Карпат.Тортик сподобався тим, що він дуже легкий, в міру солодкий, смачний та дуже ніжний.

     

Тісто: Молоко - 100 мл.

Вода - 100 мл.

Яйце - 4 шт.

Борошно - 140 гр.

Вершкове масло - 80 гр

Сіль - 1 / 2ч.л.

Крем:

Молоко - 600 мл.

Цукор - 160 гр. Крохмаль картопляний - 50 гр.

Вершкове масло - 200гр.

Сік лимона - 1 / 2лимона

Яйце - 2 шт.

Ванілін - 0,5 гр.

Цукрова пудра - 1 / 2ч.л (для посипання)

У каструлі змішаємо воду, молоко, сіль, масло. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли молоко закипить засипаємо відразу всю муку і заварюємо тісто, безперервно помішуючи, поки тісто не зіб'ється в одну грудку.Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути, а потім додаємо в тепле тісто по одному яйцю, наступне яйце додаємо тільки тоді, коли попереднє добре перемішалося з тістом. Половину тіста укладаємо в форму і рівномірно розподіляємо по формі.

   

            

Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 градусів 30-35 хвилин.

Випікаємо другий корж.

Приготуємо крем.

У каструлю наливаємо молоко, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. У мисці змішуємо яйця, ванілін, цукор. Додаємо крохмаль і розмішуємо до однорідної маси. Молоко закипіло, беремо половину киплячого молока і тонкою цівкою вливаємо в яєчно-крохмальну масу, постійно помішуючи. Отриману масу вливаємо в другу половину киплячого молоко і варимо крем до загустіння. Даємо охолонути. Розм'якшене вершкове масла збиваємо міксером до пишноти і додаємо поступово по 1 столовій ложці вже холодну заварну масу і збиваємо міксером. З половини лимона видавлюємо сік, додаємо до крему та перемішуємо.

Збираємо торт у формі в якій випікали коржі, по краю форму застеліть пергаментом. Укладаємо на дно форми перший корж, кладемо весь крем і розрівнюємо його по коржу, зверху вкриваємо другим коржем, злегка придавлюючи його. Відправляємо торт в холодильник на 6-8 годин. Посипаємо цукровою пудрою.

 

Булочки з корицею і вершковим кремом

                          

 Для тіста

• Борошно - 600 гр(в мене пішло 5 стаканів)
• Молоко (тепле) - 200 мл
• Яйце куряче - 2 шт
• Цукор - 0,5 скл.
• Сіль -0,5 ч.л.
• Масло вершкове - 80 г
• Дріжджі (свіжі) - 60гр
Для начинки
• Цукор  - 1 скл.
• Масло вершкове - 50 г
• Кориця - 30 гр  (1,5 пакетика)
Глазур
• Цукрова пудра - 100 г
• Масло вершкове - 50гр
•Сир вершковий 200гр
(я взяла який купив чоловік-вибору в мене було  і вийшло дуже смачно, хоча в інтернеті в рецепті пишуть Каліфорнія, можно Маскорпоне, Філадельфія, Альметте та ін.) 
Одразу хочу сказати,що в інтернеті подібні булочки мають назву Сіннабон.Але оскільки там в начинку додають коричневий цукор і використовують інший сир то свій виріб я так назвати не можу.
Отже, готуємо дріжджове тісто. Почнемо з опари. У теплому молоці розчиніть одну чайну ложку цукру і додайте дріжджі. Дамо їм постояти 10-15 хв, дріжджі повинні активуватися і суміш збільшитися.
Поки дріжджі бродять ми готуємо тісто, яйця необхідно збити з цукром до отримання світлої пишної маси, додаємо розм'якшене (але не розтоплене) вершкове масло, сіль, ще раз добре збиваємо.Додаємо до вершково - яєчної суміші дріжджі. Перемішуємо і додаємо просіяне борошно. Додавати його треба частинами.Вимішуємо тісто десь хвилин 15. Поставимо його в тепле місце Тісто піднімається дуже добре-приблизно 1 годину.За цей час ми розтопимо шматочок масла для змазування тіста та зробимо начинку:змішаємо корицю та цукор.Тісто розділити на дві частини, розкачати спочатку одну частину тонким прямокутником, змазати маслом та посипати половиною начинки. потім згорнути тугенький рулет та порізати на невеличкі шматочки.З двох рулетів я отримала 24 булочки. Змазуємо деко маслом та викладаємо булочки на відстані одна від одної.
Тепер нам знадобиться ще трішки терпіння)) Дамо нашим булочкам постояти десь 30хвилин і вже можна включати духовку. Нагріваємо її до температури 180 градусів. Коли булочки збільшились майже в 2 рази ставимо їх в духовку на 25-30 хвилин
Тим часом готуємо глазур:змішуємо м'яке масло,цукрову пудру та вершковий крем-сир за допомогою виделки. Виймаємо наші булочки.Ще теплими змазуємо кремом.А потім пізніше ще добре вимазуємо всі залишки крему.
Спробуйте приготувати-не пожалкуєте. Мої домочадці ледве дочекалися, хоча це і не Сіннабони, але все ж таки ці булочки теж незрівнянні! А ті булочки, що залишилися я поставила в холодильник і на другий день їх  смак був ні наскільки не гірший, а навпаки-булочки стали схожі на тістечка і смакували ще більше.
Смачного!
Рецепт паски

Незабаром у кожну сім’ю прийде  свято, яке я з недавніх пір  чекаю з особливим трепетом. Адже Пасхальні дні для мене- це перш за все  час, коли ми віддаємо  шану всім тим, кого немає серед  живих, хто, залишивши нам свою любов і життєвий досвід, поринув у вічність. Та разом з тим  Великдень – це  свято,яке  приходить  з утвердженням справжньої, квітучої та теплої весни і є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, віри  над безнадією. З наближенням цього свята ми жінки починаємо гарячково порсатися в мережі  інтернету в пошуках свого, особливого рецепту паски. І я не виключення. Перечитала і перепробувала  їх безліч . Сьогодні  хочу поділитися з вами  рецептом на якому я врешті зупинилася. В тому році мої пасочки були не тільки красиві, але й дуже смачні. Тепер більше не буду ризикувати і користуватимуся тільки ним.

150 гр мокрих дріжджів

500мл молока

10 яєць(10жовтків і 6 білків)

500гр сметани

800гр цукру

200 гр вершкового масла кімнатної температури

2.5 кг муки

½ ч.л. солі

200гр родзинок

300гр цукатів

ванілін (2 пакетика і 2 пакетики ван.цукру)

1 флакончик есенції дюшес

цедра 1 лимона

олія для замішування

хто любить жовті паски можна додати 0,5 ч.л. куркуми в молоко

1. Дріжджі змішати з теплим молоком додати 100гр цукру,1 стакан муки. Все перемішати і залишити підходити в теплі. Опара повинна піднятися і впасти.

2. Вершкове масло яке за ніч розтало виделкою перемішати зі сметаною.

3. 10 жовтків(жовтки розділяю з білками ввечері,посипаю трішки сіллю і залишаю на столі на ніч, для того ,щоб вранці вони стали яскравого жовтого кольору,тісто від цього буде жовтішим) розтираємо з цукром,що залишився, і додаємо в опару. Потім сюди  додаємо  суміш масла та сметани,ванілін.

4. Все це виливаємо в муку і перемішуємо.

5. Туди ж  поступово і  обережно  додаємо вже збиті білки з сіллю. Знову все добре перемішуємо.

6. Додаємо цукати,родзинки (промийте і залийте гарячою водою, щоб вони стали м'якшими на 10-15 хвилин, злийте воду і просушіть  серветкою), цедру лимона . Добре вимішуємо,  щоб ці всі компоненти  рівномірно  розподілилися по тісту.

7. Ставимо в тепло і чекаємо поки тісто підніметься.

8. Заповнюємо  половину форм тістом і даємо  йому підрости  до країв форми бо в духовці вони піднімуться ще більше, тобто повністю. Випікаємо  при температурі  200 градусів до готовності   30-40 хвилин в залежності від об’єму.

Готові паски прикрашаємо  збитими білками(4 білки, що залишились на стакан цукру + 0,5 ч.л. лимонної кислоти,тільки ця помадка трішки липне і застигає якщо пасочки поставити на 5 хвилин в теплу духовку, але вона густа, не стікає та блищить) і  посипаємо  кондитерською посипкою.(З цього рецепту я отримала 19 пасочок-9 маленьких і 10 середніх)

                                   

                                   

       Шоколадний брауні

Брауні — шоколадне тістечко. В залежності від рецепту, може мати консистенцію торта, кексу або печива. Існує багато його різновидів . Я як завжди адаптувала цей рецепт під себе. Тому не буду називати його брауні. Нехай це буде  просто шоколадне тістечко. Отож тримайте рецепт с фото.

1 плитка чорного шоколаду

1пачка вершкового масла

1 ст. стакан цукру

3 яйця

 125 гр.борошна (це десь 5 ст. ложок)

дрібка солі

0,5 ч.л. розпушувача

2ст.ложки какао

200гр.смаженого арахісу

1пакетик ванільного цукру

 Шоколад  разом з маслом треба розтопити на водяній бані до повного розчинення. Окремо збити яйця і цукор до піни, додати туди ванільний цукор. Обережно вилити  першу суміш в другу. В борошно додати розпушувач та какао, ретельно перемішати  та з’єднати з рідкими інгрідієнтами та горіхами (подрібнити завчасно). Горіхи можно не додавати або додати будь-які інші за смаком.Випікати в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Дуже смачно,швидко і просто.

Маковий рулет

В церкві людно, Спас сьогодні,

Серпневий мед поспів!
Літо тане з кожним днем,
Ось й врожай дозрів!

З Спасом Медовим вітаю від сердця, миру бажаю й добра,

Хай буде радісно, Світла і Сонця,хай нам забудеться слово «війна»!

Знайшла в інтернеті рецепт макового рулету від  Алли Ковальчук. Дуже сподобався,вирішила спробувати. Тісто заварне. Рулети вийшли дійсно чудові (фото). Ділюся цим рецептом, але трішечки видозміненим мною.

Тісто для макового рулету:

борошно пшеничне вищого сорту - 800 г(приблизно 6-7 ст.)

дріжджі свіжі - 50 г

молоко  - 250 мл

яйця - 5 шт.

цукор - 100 г

масло вершкове  - 100

сіль – щіпка

Приготування:

Закип'ятіть молоко (200мл) і заваріть в ньому борошно (300-400гр). Ретельно розмішайте і приберіть вихолоняти. У решту теплого молока (50мл)  розкришіть дріжджі. Влийте цю суміш в заварене борошно і розмішайте до однорідності. Накрийте рушником і поставте на 15 хв. в розігріту до 50 ° C духовку. Яйця змішайте з цукром і додайте сіль. Перелийте суміш в опару, накрийте рушником і поставте знову в духовку на 15 хв. В опару, що підійшла, поступово додавайте борошно, потім розтоплене вершкове масло. Добре вимісити тісто. Коли тісто перестане липнути до рук, перекладіть його в змащену маслом миску, накрийте рушником і поставте на 15 хв. в розігріту до 50 ° C духовку. Коли  тісто підійшло добре обімніть, розділіть на 2 частини (я розділила на 3 ) і розкачайте в пласт. Викладіть начинку,згорніть рулет і перекладіть на деко, застелене пергаментом. Залиште на 15 хв. Змастіть рулет збитим жовтком і зробіть зверху проколи дерев'яною шпажкою. (Я зробила такі як на фото). Випікайте 30 хв. при температурі 180 ° C.

Готовий рулет змастіть дуже солодким чорним чаєм і залиште на 10 хв.

Начинка для макового рулету:

мак - 250 г

молоко  - 250 мл

вода - 500 мл

яйця - 2 шт.

цукор - 225 г

борошно - 50 г

ванільний цукор - 1 ч. л.

масло вершкове  - 100 г

манка - 2 ч. л.

Приготування:

Мак промийте, залийте водою і варіть 30 хв. на маленькому вогні. Залишки рідини повинні стекти. Потім двічі (можно 1 раз) пропустіть мак з цукром через м'ясорубку. Яйця розітріть з цукром і додайте борошно. Розведіть суміш холодним молоком і поставте на вогонь. Коли молоко закипить, зменшіть вогонь і варіть ще десь 5 хв., поки не загусне. Зніміть з вогню, додайте ванільний цукор і приберіть вихолоняти.

Додайте вершкове масло. Змішайте все з маком і добре перемішайте.Тісто посипте манкою. Викладіть на нього начинку.Смачного!

Корисно і смачно.

Останнім часом дуже часто доводиться  пекти вівсяне печиво. Моя донька, як і всі діти полюбляє солоденьке. Ось рецепт , який я удосконалила під себе і  він прийшовся нам до смаку.

Інгредієнти:

• масло вершкове(маргарин) - 170 г;

• цукровий пісок - 1 ст .;

• яйця - 2 шт .;

• пластівці вівсяні  тонкого помолу - 3 ст .;

0,5 ст. муки пшеничної (можно і без неї, але тоді печиво більш крихке)

• сода - 1 ч. ложка;

•  ванілін – 1 пакетик;

• кориця мелена - на смак;

0,5 ч.л. меленого  імбиру;

0,5 ч.л. мускатного горіху;

200гр.арахісу (можно і без нього)

Приготування

Вершкове масло розтопити, змішати з ваніліном, цукровим піском . Потім розбиваємо яйця, розмішуємо. У вівсяні  пластівці додаємо муку,  погашену соду, корицю,імбир, мускатний горіх, очищений і подрібнений арахіс. Все з’єднуємо, ретельно перемішуємо , прибираємо  в холодильник  приблизно на півгодини. Тісто стане густим. Після цього розкатую тісто скалкою і видавлюю  невеличкі кружечки. Викладаємо  їх акуратно на деко подалі один від одного. Випікаємо наше печиво близько  20 хвилин  (в залежності від розміру) при  температурі 180 градусів.

Голубці ліниві

Потрібно:

 700гр фаршу

700 гр капусти

 2яйця

1ст. рису (рис звичайний круглий)

1 велика цибулина

1 велика морква

 сіль

 перець

Капусту нашаткувати, рис відварити до напівготовності, моркву натерти, цибулю дрібно порізати,додати яйця. Все змішати, посолити, поперчити. Сформувати котлетки, викласти на деко.

Поставити в духовку розігріту  до 200 град. на 1 годину. За 15 хв. до готовності залити соусом.

Для соусу: томат і сметану змішати і довести до кипіння. Сіль за смаком. Голубці виходять соковитими, дуже смачними.

Секрет тіста яке довго не черствіє 

(Рецепт очень простого и универсального дрожжевого теста)
0,5 литра воды
0,5 стакана сахара
0,5 стакана подсолнечного масла
щепотка соли

Все ингредиенты смешать в кастрюле и закипятить.
Затем развести в тарелке 50 гр.дрожжей (мокрых) с ч.л. теплой водички и каплей сахара.
Пока закипяченная смесь остывает дрожжи поднимаются и бушуют.Затем эти две смеси смешать и добавить муки. Муку добавляю на глаз (ну где-то 1 кг приблизительно) сколько возьмет тесто,чтобы оно отлипало от рук и было мягким. Вымешиваю прямо в кастрюле и ставлю его в холодильник приблизительно на 1 час.Все тесто готово. Достаем с холодильника и можно лепить пирожки.В зависимости какая начинка можно чуть варьировать количество сахара.Девочки,пользуюсь рецептом очень давно.Использую его для пирожков в духовке и на сковородке,сладких и не сладких,для пиццы .Тесто в руках просто пищит,очень податливое,а сами пирожки очень мягкие и долго не черствеют.А главное все очень просто , дешево ,быстро и минимум затрат. Это  рецепт  одной пожилой учительницы .Сколько пеку столько ее и вспоминаю. Дай Бог , Вам здоровья и долгих лет жизни, Галина Федотовна. Кстати, сосиски в этом тесте -просто класс. Просто я так сразу и не могу вспомнить сколько всего я выпекаю по этому рецепту.

Пирожки  с начинкой: мясо и картошка,капуста.

Абрикосовый пирог по этому рецепту

И маково-ореховый пирог

Торт ''Снікерс''

Приготовление:
7 белков я взбила с 400 г сахара, сделала один корж диаметром таким как форма, а из оставшегося безе сделала маленькие пироженки для украшения (на 1 белок - 60 г сахара)
Крем:
1 банка вареной сгущенки + 150 г слив. масла  затем взбить
Орехи: жареный арахис, грамм 200 (или по вкусу)
Измельчить скалкой не очень мелко.

Корж: шоколадное кухэ .(Рецепт на этой странице)
Бисквит остудить и разрезать на две половины вдоль.
Смазать поверхность половиной крема, густо посыпать орехами.
Накрыть коржом-безе, также смазать кремом и обсыпать орехами.
Сверху положить бисквитный корж, чуть придавить.
Залить шоколадной глазурью и посыпать орехами.

Украсить кремом и маленькими пироженками-безе.
Напоминаю еще раз -все  рецепты я испытала.Но,как говорят,-на вкус и цвет ,товарищей нет.

Шоколадный кухэ

Этот тортик я даже не знаю как назвать . Хорош  он тем, что получается влажным и его можно применить с разными кремами и  пропитками. Он тоже универсальный, не дорогой и легкий в приготовлении

Понадобится: - 4 яйца - 1 стакана сахара - 1 стакан молока - 1 стакан растительного масла - 1 п. ваниль. сахар - 3 ст. ложки какао-порошок - 1 п. разрыхлителя - 2 стакана муки .

Приготовление: Яйца, сахар и ванильный сахар очень хорошо взбить. Добавить раст. масло,молоко и какао-порошок. Перемешать. В один стакан отлить массу и убрать в сторону, это будет шоколадная глазурь !!! Муку и разрыхлитель смешать. Просеять в основную массу. Перемешать миксером. Тесто вылить в форму . Выпекать в разогретой до 180 С духовке 45 минут (приблизительно,проверять готовность путем втыкания спички или зубочистки). Затем на горячее кухэ вылить 1 ст. шоколадной глазури (которую мы откладывали в сторону... и дать остыть.


Вот разновидность кухэ. Я назвала его ''Летний ''. Целый корж разрезала напополам вдоль,смазала сметанным кремом,верхний залилали таким же образом как и оригинал(тот стакан,что отливали),а сверху украсила клубникой..

Клубничный тортик

Сразу хочу сказать про клубничный бисквит. Очень любит его моя дочурка. Я  боялась его печь, поскольку бисквит  без соды и мне всегда  казалось, что он будет лепешкой. Напрасно. Бисквит получается изумительный, желтый, пышный и главное,что он без соды.

  • 4 яйца
  • неполный стакан сахара
  • 1 стакан муки
  • 0.5 пакета ванилина
  • растительное масло

Желтки отделяем от белков. Белки взбиваем с помощью миксера сначала на небольшой скорости, а затем постепенно скорость увеличиваем. Взбиваем белки до устойчивых пиков.Продолжая взбивать, добавляем по чуть-чуть сахар (можно класть его по столовой ложке). Продолжая взбивать, добавляем по чуть-чуть желтки и всыпаем ванилин.Всыпаем муку и аккуратно перемешиваем. Очень удобно делать это деревянной лопаткой.Форму для выпечки смазываем растительным маслом, разогреваем в духовке и выкладываем тесто. 

Выпекаем в духовке 25 минут при температуре 200 градусов.

 Если испечь такой бисквит в небольшой форме (22-23 см.), его можно будет разрезать на три части, и у вас получится целых три коржа для торта!

Чтобы во время приготовления ваш бисквит не опал, не открывайте духовку, пока не настанет время вынимать выпечку.

В моем случае я разрезала на два коржа, промазала тем же сметанным кремом, сверху выложила слой клубники, накрыла вторым коржом , намазала кремом и снова выложила клубничку.

Приятного аппетита!

Ну ось, до Нового року залишилось зовсім мало і хоча настрій у цьому році чомусь зовсім не святковий та все ж я думаю  багато хто з нас збереться хоча б у колі своєї сім'ї.  Хочу поділитися рецептом одного салату,який дуже подобається нашій родині.Вже не один рік ми готуємо його на всі свята.Я вже не пам'ятаю де я його знайшло, але точно знаю ,що сама його доповнила і  вдосконалила.

Салат ''Святковий''

Отож, що потрібно:

1 пекінська капустина

2 великі червоні  солдкі перчини

2 великі свіжі помідори

300гр. твердого сиру

300-400гр шинки

2 маленькі пачки сухариків зі смаком бекону чи салямі

Все нарізати кубиками , перемішати. Заправляємо майонезом. Майонезу потрібно зовсім трішки, адже салат сам по собі соковитий. Сухарики додаємо перед подачею на стіл.Ще раз все перемішуємо. Все салат готовий.

Цим рецептом зі мою поділилися колеги.

Салат «Шаурма»

1-й шар варене м'ясо 300-400гр (курятина,свинина-кому  що більше подобається) порізане на шматочки і перемащене гірчицею;

2-й шар 1пачка сухариків политих кетчупом до шашлика;

3-й шар морква по-корейські;

4-й шар сир (потерти на  тертку)+зверху  полити  майонезом;

5-й шар посипати дрібно порізаним  вареним яйцем.

Прикрасити салати можно ось так. Приємного апетиту!

Торт ''Битое стекло''

Бисквитный корж – 1 шт.(рецепт коржа см.выше)
желатин – 1 упаковка (20 г)
4 упаковки цветного желе (я брала киви,апельсин,лимон,малина)
сметана – 500 г
сахар – 1 стакан

Разводим желе в горячей кипяченой воде. Я делаю желе, используя лишь половину рекомендованной на упаковке нормы воды.  Было указанно 400мл, а я развела порошок лишь в 200мл. Таким образом, желе получается более плотное. Застыло за 2 часа в морозилке.
В сметану добавила сахар, ванилин и взбила миксером. Пачку желатина замочила в 10 ложках воды и оставила на 10 минут для набухания. Затем растворила желатин на водяной бане, пока не разойдется, не доводя до кипения, и немного остудила. Желатиновую массу хорошо перемешала с несколькими ложками крема и затем, взбивая сметанный крем, добавила в него желатин. Взбила до густоты. Крем нужно делать непосредственно перед сборкой торта. Иначе он может сильно загустеть

Миски с готовым цветным желе на 10-15 секунд опускаем в емкость с горячей водой и опрокидываем на тарелку. Нарезаем крупными кусочками.
Бисквитный корж  разрезаем пополам ,если он получился пышный.Но можно испечь два коржа.Один нарезаем крупными кусками.

Желе,сметанный крем, кусочки бисквита аккуратно перемешиваем и выкладываем в миску,сверху накрываем вторым бисквитом и хорошо придавливаем.Торт отправляем в холодильник.

После миску с застывшим тортом опускаем в емкость с горячей водой секунд на 20-30 и переворачиваем на блюдо, в котором будем его подавать.

Вот какой тортик у меня получился.

 

Категорія: Мої улюблені рецепти,мною перевірені | Переглядів: 1258 | Додав: Мітіра | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar