Головна » 2014 » Грудень » 21 » Думка
18:17
Думка

Притча про те, на що слід витрачати час

Один мудрець взяв порожній глечик, і наповнив його вщерть невеликими камінням.Зібрав своїх учнів і поставив їм перше питання: «Скажіть, шановні, повний мій глечик?» На що ті відповіли: «Так, повний». Тоді мудрець взяв повну банку з горохом і висипав вміст в глечик з камінням.Горох зайняв вільне місце між камінням.Задав мудрець друге питання: «Повний тепер мій глечик?» Учні знову підтвердили, що повний. Тут мудрець взяв коробку з піском і його теж висипав у глечик. Пісок просочився крізь горох і каміння і зайняв все вільне місце.Ще раз запитав мудрець своїх учнів, чи повний глечик, і знову почув ствердну відповідь. Тоді дістав мудрець кухоль, повний води і вилив її в глечик до останньої краплі. Здивувалися учні, бачачи все це.Сказав мудрець: «Я хотів, щоб Ви усвідомили, що глечик - це наше життя.Каміння - найголовніша складова життя кожного, що необхідно, щоб ваше життя залишалося повним навіть у випадку, якщо все інше втратиться.Горох - це речі, які мати приємно, але не найважливіші.Пісок символізує дрібниці, яких повно в житті будь-якої людини.Якщо спочатку глечик наповнити піском, не залишиться місця для гороху і тим більше для каміння. Так само і в житті: якщо витрачати час на дрібниці, не залишиться часу на найголовніше. Приділяйте спершу час своїм рідним і близьким, собі та друзям, а зайнятися прибиранням, ремонтом, завжди знайдеться час.Слід спочатку витрачати час на каміння, все інше - пісок.Мудрець повернувся вже йти, коли один з учнів запитав: «А для чого ж потрібна була вода?»

- Радий, що ви запитали мене про це. Я зробив так для того, щоб довести вам, що, як би не було ваше життя зайняте, завжди є трохи місця для дозвілля. Проста історія - глибокий зміст

                            Сім ліків, які врятують від будь-якої недуги

                              

Гармонія
Людина, яка живе з крайності в крайність рано чи пізно втрачає здоров'я. Гармонійна людина не вибирає, вона знає міру у всьому і завжди врівноважена. Всі психологи світу говорять про те, що здорова людина – це гармонійна  людина.
Радість
Людина, що черпає радість у зовнішньому світі - споживач. Людина, що черпає радість всередині себе - оптиміст. Оптиміст завжди щасливий, його невичерпна радість  не залежить від зовнішнього світу. Лікарі стверджують, що люди, що відчувають радість і щастя, менше схильні до захворювань, ніж песимісти.
Моральність
Про те, що моральність самим безпосереднім чином впливає на наше здоров'я знають здавна. «Лікар міг би сказати хворому: припадок користолюбства у вас, або анемія власної зарозумілості, або камені зради, або короста пліток, або удар ненависті» (Олена Реріх). Але лікарям ніколи читати нам проповіді  про мораль і моральність. Про це нам повинні були говорити з дитинства.
Задоволеність
Люди, що приймають світ таким, який він є, стикаючись з труднощами і проблемами в житті, не відчувають руйнучих  здоров'я станів (критики, осуду, песимізму, депресії, ненависті, злості).
Кохання
Потрібно розуміти різницю між  пристрастю  і справжнім коханням. Пристрастю керує егоїзм, справжнім  коханням  керує альтруїзм. Пристрасть проходить швидко, як і починається, а іноді закінчується сварками, стресами і іншими згубними для здоров'я явищами. Але справжнє кохання  залишається з нами назавжди.
Чистота
Чистота повинна бути як у фізичному прояві, так і в думках.
Англійський письменник Вільям Теккерей показує нам силу думки: «Посієш думку – пожнеш вчинок, посієш вчинок – пожнеш звичку, посієш звичку – пожнеш характер, посієш характер – пожнеш долю».

Співчуття
Співчуття – це любов навіть до тих, хто її не заслуговує. Посилаючи позитивний сигнал у Всесвіт, проявляючи щирі почуття, ви отримуєте таку ж  позитивну відповідь.

                  

Перші 12 днів Нового року чарівні!Вважається, що як людина проведе їх, так і складеться її рік. В ці дні бажано перебувати у піднесеному настрої, засинати і прокидатися з радісним відчуттям щастя і любові до всіх оточуючих.

Кожен день відповідає місяцю:

перший день - перший місяць Нового року і т.д.

1 день - 1 місяць - прояв вас як особистості,

2 день - 2 місяць - ваше майно, гроші,

3 день - 3 місяць - контакти людини, його найближче оточення,

4 день - 4 місяць - будинок, початок і кінець речей,

5 день - 5 місяць - спокуси, розваги, діти,

6 день - 6 місяць - умови праці, хвороби, здоров'я,

7 день - 7 місяць - зовнішній світ, подружжя, відкриті вороги,

8 день - 8 місяць - кризи, таємні справи,

9 день - 9 місяць - кар'єра, навчання, релігійність,

10 день - 10 місяць - професія, начальство, успіх,

11 день - 11 місяць - друзі, виконання бажань,

12 день - 12 місяць -лікарні, таємні вороги, всілякі обмеження.

Знаючи це, ми можемо самі, без сторонньої допомоги, трохи поліпшити своє життя, щорічно правильно проживаючи перші 12 днів Нового року.

Детальніше:

ПЕРШИЙ ДЕНЬ - прояв особистості, темперамент, характер, зовнішній вигляд.Шкідливо в цей день питати поради у когось, шкідливо до когось звертатися, треба думати самостійно і проявляти ініціативу, треба бути самим собою і ні на кого не розраховувати.

Перший день пов'язаний з проявом фізичної сили, спритності, активності, неперевершеності. І від того, як ви проведете цей день, залежить, чи будете ви  весь рік відчувати себе активним, готовим до нових справ або пасивно проведете весь наступний рік.

Перший день присвячений зовнішньому вигляду людини. Потрібно обов'язково добре виглядати, ініціювати дії, пов'язані з наміром вести більш активний спосіб життя. Наприклад, записатися у фітнес - клуб або почати курс лікування лікувальною косметикою.

ДРУГИЙ ДЕНЬ - прибуток, доходи, добробут, гроші.

У 2-ий день не треба розраховувати на матеріальну допомогу, а обійтися своїми засобами. Вважайте, що вам пощастило, якщо у другий день ви отримали, скажімо, зарплату або хороший подарунок. Добре, якщо випадково ( не спеціально!) ви отримуєте якусь суму грошей, значить гроші весь рік будуть.Не слід у цей день позичати гроші, закладати великі речі, витрачати великі суми, купувати в кредит.

У 2 день не можна багато їсти, треба обмежити себе в їжі, в матерії. 2-ий день - це день допомоги іншим, задоволення чужих прохань. Вважається дуже погано, якщо людина шкодує, відмовляє в чомусь або  комусь в 2 день, чужі сльози потім віділлються, особливо, якщо це вам нічого не варто.Ви можете ініціювати програму грошей відвідавши банк, придбавши валюту. Коротше, потрібно пошурхотіти купюрами.

ТРЕТІЙ ДЕНЬ - близьке оточення, контакти, подорожі.

На третій день слід контролювати свої контакти з найближчим оточенням - зробити їх цікавими, потрібними і комфортними.Телефонуйте, пишіть листи і sms - повідомлення, відмітьтеся на форумі, зустрічайтеся з братами, сестрами, сусідами. Вдалими будуть короткі поїздки. Познайомившись з кимось в цей день, ви не пізніше третього місяця виявите, що цей чоловік увійшов в "ближнє коло' повсякденного або частого спілкування. Зауважте, що до чуттєвих прихильностей  це не відноситься.Словом, будь-яке  необтяжливе спілкування в цей день корисне.Але в 3-й день слідкуйте за словами, не давайте обіцянок, які ви не зможете виконати. Не виконана обіцянка, дана в 3 день, може обернутися проти вас. Якщо у цей день з ким-небудь посваритесь, то в третій місяць можливі конфліктні ситуації не обов'язково з цією людиною, а з безліччю інших. Зведіть назріваючий конфлікт в цей день до жарту або просто уникайте внеприємної розмови, посилаючись на надмірну зайнятість. Тоді і в третій місячний місяць ситуації будуть у вас "під контролем". Хоча звичайно, емоційне напруження обов'язково позначиться. У цей день часто потрібна інформація може надійти з газет, журналів, телевізійних сюжетів, з випадково почутої розмови.

ЧЕТВЕРТИЙ ДЕНЬ - батьки, коло повсякденного спілкування, сім'я, будинок, спадщина.

Четвертий день і четвертий місяць впливають на сім'ю, стосунки з 'предками', початок і кінець речей.На 4-й день необхідно проявляти турботу про близьких. Дуже доречно в цей день згадати батьків, приїхати до них, або помиритися з ними, якщо ви у сварці. І звичайно, в цей день слід  уникати напруженої ситуації в домі, родині.Якщо немає близьких - це день спогадів  про рід, про предків, про померлих (замовити літургію, молебень, молитися за них).В цей день ходити на цвинтар можна, потрібно поминати близьких, згадувати дитинство, минуле, наводити порядок у минулому. Дуже поганим знаком на 4 день є похоронна процесія, якщо хтось поруч у будинку помре, або цвинтар.

У 4-й день ніколи не планується майбутнє, а навпаки, оцінюється минуле, дуже погано, якщо вас змушують щось підписувати, будувати далекі плани.4 день ви повинні пройти спокусу майбутнім. В цей день вважається дуже погано далеко їхати - це теж спокуса поїздками, дорогою.

П'ЯТИЙ ДЕНЬ - діти, мистецтво, задоволення, розваги, спокуси, любов.

П'ятий день і п'ятий місяць виділяють тему дітей, розваг, захоплень і спокус. Відпочиньте всмак, побудьте з тими, кого любите, доставте радість собі і близьким, знайдіть час для хобі.У цей день важливо виявляти своє добре ставлення до дітей: зробити їм сюрприз, порадувати їх. 5-ий день має відношення до творчості, любовних захоплень, артистичних здібностей, авантюр, різних пригод.Згадайте і про стражденних, нужденних. Не кривдьте нікого. Великий успіх - в цей день виграти в лотерею, на скачках, в азартних іграх. В сім'ї - повна гармонія.

ШОСТИЙ ДЕНЬ - здоров'я, хвороби, умови праці, особисті зручності, боротьба в житті.

Шостий день і місяць задають тон благополуччя або неблагополуччя в роботі, повсякденні обов'язки, здоров'я.В цей день нічого підневільного не робиться. Коли нас просять чогось зробити - не можна підкорятися. На себе працювати можна. Погано, якщо в цей день ви захворієте. Це серйозний сигнал про необхідність лікування і зміни способу життя. Якщо у шостий день після дня народження почалися проблеми зі здоров'ям, то шостий місяць буде відзначений будь-якими проблемами і неприємностями. Але не переносимо інформацію "один до одного". Якщо у 6-й день заболіла голова, то у шостий місяць може захворіти протилежний кінець організму, наприклад, загострення геморою або з'являться тріщини на п'ятах, але залишається головний акцент - здоров'я. Тому на шостий день варто подбати про своє самопочуття, побувавши на огляді у лікаря або в спортзалі, дотримати дієти або обмежити себе у шкідливій звичці, якщо хочете вести весь рік здоровий спосіб життя. Якщо у вас вже є хронічне захворювання, то не забудьте взяти ліки, інакше можливе погіршення самопочуття і загострення захворювань.

СЬОМИЙ ДЕНЬ - сімейне життя, шлюб, партнери, судові процеси, договори.

Сьомий день і місяць виявляють стан речей в шлюбі, відносини з діловими партнерами і те, як нас сприймає публіка. Виявляються і відкриті вороги, конкуренти, якщо вони є, знаходяться або губляться ділові партнери. На сьомому місяці загострюються приховані конфлікти або з'являються широкі можливості саме в цій області. Постарайтеся на сьомий день з Нового Року закласти основу 'добросусідських' відносин з конкурентами і взаємовигідних з партнерами.В 7 день не рекомендується дивитися в дзеркало. Не сваріться зі своєю половинкою в цей день-це поганий знак.

ВОСЬМИЙ ДЕНЬ - кризи, таємні справи, нещасні випадки, втрати.

Восьмий день і місяць посилюють психологічну кризу від накопичених за півроку проблем. Ми створюємо або розкриваємо маленькі і великі таємниці. У цей час виявляються ті, хто нами маніпулює. Проблеми зі здоров'ям виникають з психологічних причин.У цей час може статися криза і в тій сфері життя, яка 'віджила своє' і повинна незабаром змінитися. У зв'язку з цим стає особливо важко, некомфортно. Тому постарайтеся прожити восьмий день  в душевному спокої та готовності прийняти як майбутні негаразди, так і зміни на краще.Символічно в цей день очищення. При хорошому самопочутті добре в цей день сходити в лазню, з дому викинути якийсь мотлох, зробити генеральне прибирання. В 8 -й день не можна ризикувати, не боятися. Спокуса ризиком, небезпекою, один з  критичних днів.В цей день небажані авіаперельоти, заняття екстремальними видами спорту, тощо. 

8-ий день пов'язаний з важкими критичними ситуаціями, які вимагають від людини великого напруження всіх моральних і фізичних сил. Можлива поява недоброзичливців. Можуть бути серйозні неприємності з близькими людьми. У цей день необхідно бути готовим до очищення через страждання, відродження в новій якості.

ДЕВ'ЯТИЙ ДЕНЬ - благочестя, навчання, кар'єра, далекі подорожі.

Дев'ятий день і місяць посилює чи гальмує соціальне та кар'єрне зростання, куди входить освіта, підвищення культурного рівня, і схвалення або осуд суспільством нашої діяльності (нагороди або провали). На дев'ятий день корисно планувати майбутнє і 'покладати надії'. 9 -й день духовного спілкування. В прямому і переносному сенсі, це день пошуку свого Вчителя, вирішення питань філософії, психології, окультизму. Добре в цей день сходити в храм, почитати духовну літературу.

ДЕСЯТИЙ ДЕНЬ - соціальне становище, слава, почесті, влада, професія, кар'єра.

 Десятий день і місяць моделюють і констатують стан речей у посадовому статусі, прояснюють відносини з вищестоящими людьми. Події натякають нам на  останню сходинку наших соціальних можливостей, включаючи бажання одружитися, стати батьком або, вийти заміж, змінити прізвище.Можливі ситуації, які зажадають граничної витримки, рівноваги, терпіння в ім'я віддаленої мети. У цей день добре подавати резюме, проходити співбесіди, розмовляти з керівником про підвищення в посаді. Але не беріть на себе занадто багато ініціативи, можете зірватися. Дуже важливо в цей день підтримувати гарні відносини з керівництвом. Необхідна так само робота над собою, самовиховання, самодисципліна.

ОДИНАДЦЯТИЙ ДЕНЬ - друзі, знайомства, покровителі, допомога оточуючих.

Одинадцятий день і місяць акцентують наші відносини з друзями, колективом, де вас розуміють і цінують (або недооцінюють). Виконуються або не виконуються бажання 'річного масштабу'.11-ий день закладає всілякі зміни, різкі повороти в житті.Краще перебувати вдома або провести одинадцятий день з кращим другом або з тим, хто вас любить. Загадайте заповітне бажання і до кінця вашого особистого року воно обов'язково здійсниться.

ДВАНАДЦЯТИЙ ДЕНЬ - обмеження особистої свободи, страждання, біди, таємні вороги, хвороби, лікарні, нещастя, перешкоди.

Завершальний, дванадцятий місяць року завжди несе втому, занепад сил, особливо сильно відчувається це немолодими людьми. В цей час ми віддаємо борги, живемо за обставин, які від нас не залежали, не в наших силах ними керувати, потрібно лише терпіти й пристосовуватися.Нам шкодять таємні вороги (навіть якщо це риси нашого характеру), ми можемо відчувати себе дуже самотніми.Побудьте наодинці з собою, подайте милостиню, безкорисливо допоможіть комусь.Нічого не потрібно приймати близько до серця, не звертайте уваги на сни, на кошмари. Не можна робити нічого таємного, тому що все таємне, що ви зробите в цей день, в цей рік стане явним. Цього дня не рекомендується починати нічого нового: необхідно поберегти сили і здоров'я.

ЩО ПОТРІБНО РОБИТИ

Має сенс взяти зошит, блокнот і записати, як проходили 12 днів після Нового року.

ЯК ДАЛІ КОРИСТУВАТИСЯ ЦИМИ ДАНИМИ?

Необхідно дивитися не стільки на самі події, скільки на якість подій, на їх забарвлення, на ваше ставлення подій.Не всі готові 12 днів поспіль тримати себе у вузді і контролювати себе і обставини. Але ті, хто хоче змінити себе і своє життя на краще, не вважатимуть це заняття дуже складним.

Дуже важливі в новорічну ніч 12 ударів курантів. Дуже добре встигнути в кожен з них з'їсти по виноградинці або ягідці журавлина в цукровій пудрі і при цьому загадати бажання.

А наступні 12 хвилин теж чарівні.

У ці 12 хвилин згадайте про найближчих вашому серцю людей. Привітайте всіх з Новим роком, побажайте щастя і здоров'я.І не забудьте, що перший день Нового року треба зустрічати також, як і перший день вашого народження.

А потім намагатися з усією відповідальністю поставитися до наступних дванадцяти днів.

                                     Адже від них залежить цілий рік.

Очень интересный тест, который расскажет Вам о вашей жизни больше, чем мама или психотерапевт.

Простой способ проверить, что для вас важно на самом деле

Прежде, чем двигаться дальше, приготовьте чистый лист бумаги и ручку.После того, как прочитали вопрос, немедленно записывайте ответ. Не давайте себе времени на раздумья. Пишите или рисуйте первое, что приходит в голову.

Вот вопросы. Если вы будете отвечать на них сразу и не раздумывая, вам удастся наладить контакт со своим подсознанием.

1. Представьте, что вы идете с кем-то по лесу. Кто это мог бы быть?

2 Вы идете по лесу и видите недалеко от себя животное. Что это за зверь?

3.Что происходит после того, как вы встретились с ним глазами?

4. Вы продолжаете идти по лесу. Выходите на поляну, на которой стоит дом вашей мечты. Как бы вы описали его размер?

5.Окружен ли дом вашей мечты забором?

6.Вы входите в дом. Идете в столовую посмотреть на обеденный стол. - - Опишите, что вы видите на нем и вокруг него.

7.Вы покидаете дом через заднюю дверь. И видите лежащую прямо на траве чашку. Из какого материала она сделана?

8. Что бы вы сделали, увидев ее?

9.Вы подходите к концу двора, посреди которого стоит дом. Там водоем. Что это за водоем?

10. Как вы собираетесь пересечь воду, чтобы двигаться дальше?

Ответы на все вопросы, которые вы дали, демонстрируют ваши ценности и идеалы. Вот как их анализировать:

1.Человек, рядом с которым вы идете, — это самый важный человек в вашей жизни.

2. Размер воображаемого животного — это на самом деле размер ваших проблем внутри вашего подсознания. Чем больше животное, тем тяжелее вам жить.

3.То, как вы реагируете на неожиданную встречу в лесу — наиболее характерный для вас способ решения проблем (агрессивный, пассивный или убегающий).

4. Размер дома, который вы увидели, — это размер ваших амбиций.  - Если он слишком большой, возможно, у вас завышенные ожидания от жизни.

5. Если забора нет, вы — открытый и внутренне свободный человек. - Если он есть, значит, вы цените личное пространство и того же ждете от других. Т.е. никогда не войдете в личное пространство других без разрешения.

6. Если в этой комнате вы не увидите еды, цветов или людей, значит, вы, скорее всего, глубоко несчастны.

7.Прочность и долговечность материала, из которого сделана чашка, — это то, насколько прочными и крепкими вы воспринимаете свои отношения в семье. Одноразовый пластиковый или бумажный стакан? Стекло? Скорее всего, вам тревожно за будущее своей семьи. Если чашка была в вашем сознании металлической или фарфоровой, значит, вам не о чем беспокоиться.

8. Ваш поступок характеризует отношение к человеку из вопроса номер 1.

9. Размер водоема — это размер вашего сексуального аппетита.

10.Чем более «мокрый» способ передвижения вы выберете, тем большее значение в вашей жизни имеет секс.

  Вы можете проходить этот тест снова и снова с разницей в несколько дней. Дело в том, что он отражает не какие-то базовые характеристики вашей личности, а ваше психо-эмоциональное состояние в данный момент.

(взято из интернета)

ВОЛШЕБНАЯ МИНУТА

Проверьте - и поверите! В течении каждых суток существует одна минута, когда между нами и Высшими силами, управляющими судьбой открывается прямой канал связи. И то, о чем вы подумаете в эту самую минуту сбывается на сто процентов. Структура пространственно-временного континиума Земли (ПВКЗ) устроена таким образом, что энергия и информация (в том числе и кармическая) передаются последовательно из суток в сутки. Эта передача происходит как по цепочке, но в строго установленные промежутки. Один раз в сутки, в течение одной минуты, сопротивление ПВКЗ падает практически до нуля. Эта минута названа "золотой минутой суток". Посвященные Атлантиды и Жрецы Древнего Египта активно использовали это знание для делания того, что сейчас еще называют чудесами. Действительно в эти минуты можно достигать максимально креативного эффекта при минимуме энергетических затрат. Это как бы дверь в вышестоящие измерения.
            Теперь Вы видите к чему приводят необдуманные слова, сказанные во время, когда исполняются желания. Чтобы подобного не случилось, давайте отметим в календаре те самые золотые минутки и будем пользоваться ими только во благо, загадывая свои самые заветные мечты.
               ♥ Итак, сначала запишем дату - число и месяц. Например, 15 сентября — 15.09. Так вот волшебная минута исполнения желания наступит 15 сентября в 15 часов 9 минут, в течении шестидесяти секунд вы можете загадать одно желание. Например - "Хочу с нового года получать 30 тысяч рублей ежемесячно!" Говорить хочу, чтобы мне повысили зарплату не следует, слишком это неопределенно. Просите конкретно и четко — что вы хотите получить и когда.
      Вы уже конечно поняли, что число дня соответствует часам, а номер месяца — минуте в течении которой нам улыбается счастье. Но что же делать, например - 29 сентября или 31 января?
         Да, действительно, у нас в сутках всего 24 часа. Поэтому с 25 по 31 число мы меняем правило подсчета - номер месяца показывает нам часы, а номер дня становится показателем минуты. Например 29 сентября (29.09) время загадывания желаний наступит в 9 часов 29 минут. Соответственно - 31 января (31.01) нам придется проснуться в половине второго ночи, потому что счастливая минутка начнется ночью в 01 час 31 минуту.
                                               Проверьте - и поверите!
Источник: http://ok.ru/irinabannykh.masterreyki
        

                                         Молитва оптинських старців

                                    (Дуже гарна і сильна молитва на початок дня)      

                

Господи, дай мені з душевним спокоєм прийняти все, що принесе мені новий день. Провадь і підтримай мене впродовж цього дня. Відкрий мені Свою волю і керуй усіма моїми ділами, словами, думками і почуттями. В усіх непередбачених обставинах дай мені пам’ятати, що все походить від Тебе. Навчи мене поводитись з кожною людиною чесно і мудро, нікого не бентежачи і не засмучуючи. Господи, дай мені терпеливості перенести те, що я не можу змінити, і мужності в боротьбі з тим, що я можу подолати. Дай мені вміння відрізняти перше від другого, важливе від другорядного. Господи, дай мені сили перенести втому і все, що станеться протягом цього дня. Навчи мене каятися, молитися, вірити, надіятися, терпіти, прощати, дякувати і любити. Амінь

   

                                                           ПРИТЧА

Одна семейная пара переехала жить в новую квартиру. Утром, едва проснувшись, жена выглянула в окно и увидела соседку, которая развешивала на просушку выстиранное белье.

-Посмотри, какое грязное у нее белье, — сказала она своему мужу. Но тот читал газету и не обратил на это никакого внимания.

-Наверное, у нее плохое мыло, или она совсем не умеет стирать. Надо бы ее поучить. И так всякий раз, когда соседка развешивала белье, жена удивлялась тому, какое оно грязное.

В одно прекрасное утро, посмотрев в окно, она вскрикнула:

-О! Сегодня белье чистое!Наверное, научилась стирать!

  -Да нет, сказал муж, - просто я сегодня встал по-раньше и вымыл наше окно.

Так и в нашей жизни! Все зависит от окна, через которое мы смотрим на происходящее.

И прежде чем осуждать других, задумайтесь, насколько чисты  Ваши сердца и намерения!

                                                 

Слова Далай-ламы 14, тибетского монаха, исповедующего буддизм.Эти слова не новы, но их действительно имеет смысл однажды услышать:
"Наши дома всё больше, а семьи всё меньше.
У нас больше удобств, но меньше времени.
Больше ученых степеней, но меньше здравого смысла.
Больше знаний, но меньше способности к трезвому суждению.
Больше специалистов, но еще больше проблем.
Больше лекарств, но меньше здоровья.
Мы проделали долгий путь до луны и обратно, но нам сложно перейти улицу, чтоб встретиться с новым соседом.
Мы создали множество компьютеров для хранения и копирования огромных объёмов информации, но стали меньше общаться друг с другом.
Мы выиграли в количестве, но проиграли в качестве.
Это время быстрого питания, но медленного усвоения.
Людей высокого роста, но низкой нравственности.
Высоких доходов, но мелочных отношений.
Это время, когда так много за окном, но ничего в комнате.

    

Надо жить. Не падать в бездну боли.Вопреки судьбе, себе назло ли,принимая жребий – всё равно. Даже если силы на исходе,даже вопреки своей природе – надо жить, когда черным-черно,дух недужен, оптимизм натужен,но кому-то ты на свете нужен. И, вмерзая в глубь своих скорбей, безнадежно опуская руки, не посмей других обречь на муки,вспомни их – и черный лед разбей.Из последних сил, любой ценою совладай с душой своей больною, выплыви и к берегу причаль, даже если цель увидеть трудно,и  в борта беспомощного судна плещет бесконечная печаль...

Пусть ангел взгляд не отводя присмотрит за тобою, пускай всю жизнь хранит тебя прикрыв от бед собою. Звезда пусть сон твой бережeт в ночной тиши сияя, а солнце по утрам встаёт мрак ночи разгоняя. Пусть ветер тучи разведёт что будут над тобою, и в дождик радуга взойдёт соединив с душою. Пусть будет милостивен Бог, подарит жизнь такую: где ты из тысячи дорог найдёшь свою прямую!.

Подумай!

Сегодня прежде, чем сказать неприятное слово, подумай о тех, кто не может говорить.
Прежде, чем жаловаться на вкус еды, подумай о тех, кому нечего есть.
Прежде, чем жаловаться на своего мужа или свою жену, подумай о тех, кто просит бога не оставлять его.
Прежде, чем жаловаться на жизнь, подумай о тех, кто слишком рано ушел из нее.
Прежде, чем жаловаться на своих детей - подумай о тех, кто мечтает о детях, но не может их иметь.
Прежде, чем ругаться из-за беспорядка в доме, кому убирать или подметать, подумай о тех, кто живет на улице.
Прежде, чем жаловаться на дистанцию, которую тебе надо проехать, подумай о тех, кто проходит то же самое расстояние пешком.
Когда ты устаешь и жалуешься на работу, подумай о безработных, инвалидах и тех, кто мечтает иметь её.
Не спеши указывать пальцем или осуждать кого-то, помни безгрешных не бывает и все мы ответим единственному Создателю.
Когда гнетущие мысли удручают тебя, улыбнись и поблагодари бога за то, что ты еще жив.

Жизнь - это подарок. Живи, наслаждайся жизнью!!!

                                                            Красивая легенда

Давно… Очень давно был остров, на котором жили все Чувства и духовные ценности людей: Радость, Грусть, Познание и другие. Вместе с ними жила и Любовь. 
Однажды Чувства заметили, что остров погружается в океан и скоро затонет. Все сели в свои корабли и покинули остров. Любовь не спешила и ждала до последней минуты. И только, когда она увидела, что на спасение острова нет надежды и он почти весь ушел под воду, она стала звать на помощь. Мимо проплыл раскошный корабль Богатства.
Любовь просила взять ее на корабль, но Богатство сказало, что на его корабле много драгоценностей, золота и серебра и для Любви места нет. 
Любовь обратилась к Гордости, корабль которой проплывал мимо… Но в ответ Любовь услышала, что ее присутствие нарушит порядок и совершенство на корабле Гордости. 
С мольбой о помощи Любовь обратилась к Грусти.
«О, Любовь, – ответила Грусть,- мне так грустно, что я должна оставаться в одиночестве». 
Мимо острова проплыла Радость, но она была так занята весельем, что даже не услышала мольбу Любви. 
Вдруг Любовь услышала голос:
«Иди сюда Любовь, я возьму тебя с собой». 
Любовь увидела седого старца и она была так счастлива, что даже забыла спросить имя его. И когда они достигли Земли, Любовь осталась, а старец поплыл дальше. 
И только когда лодка старца скрылась, Любовь спохватилась…. ведь она даже не поблагодарила старца. 
Любовь обратилась к Познанию:
«Познание, скажи мне, кто спас меня?».
«Это было Время», – ответило Познание.
«Время?» – удивилась Любовь – Отчего Оно мне помогло?»
Познание ответило:
«Только Время понимает и знает, как важна в жизни Любовь»

                                                  

                                                     Легенда про Україну

  Якось Господь Бог вирішив наділити дітей світу талантами. Французи вибрали елегантність i красу, угорці - любов до господарювання, німці - дисципліну i порядок, росіяни - владність, поляки - здатність до торгівлі, італійці одержали хист до музики... Обдарувавши всіх, підвівся Господь Бог зі святого трону i раптом побачив у куточку дівчину. Вона була боса, одягнута у вишиванку, руса коса переплетена синьою стрічкою, на голові мала вінок із червоної калини.
      - Хто ти? Чого плачеш? - запитав Господь.
    - Я - Україна, а плачу, бо стогне моя земля від пролитої крові й пожеж. Сини мої на чужині, на чужій роботі, вороги знущаються з удів та сиріт, у своїй хаті немає правди й волі.
    - Чого ж ти не підійшла до мене раніше? Я всі таланти роздав. Як же допомогти тобі?
     Дівчина хотіла вже йти, та Господь Бог, піднявши правицю, зупинив її.
     - Є у мене неоціненний дар, який уславить тебе на цілий світ. Це - пісня.
    Узяла дівчина - Україна дарунок i міцно притиснула його до серця. Поклонилася низенько Всевишньому i з ясним обличчям i вірою понесла пісню в народ.

                                        

  •  
Категорія: Цікаві думки, легенди, притчі | Переглядів: 1053 | Додав: Мітіра | Рейтинг: 4.7/7
Всього коментарів: 0
avatar